'De Schepping van God', door Willem J. Ouweneel -

boekrecensie door drs. J.A. van Delden

© Mediagroep In Genesis 2009

 

 

In de evangelisch dogmatische reeks van Willem Ouweneel verscheen deel 3 in de zomer van 2008. Het boek is getiteld 'De schepping van God.' Het is een boeiend geschreven boek, helder en blijk gevend van een enorme belezenheid. In het kader van deze site en het gesprek rond schepping/evolutie wil ik in deze recensie specifiek ingaan op hoofdstuk 2 ‘De schepping: exegetisch’.

Er is in het kader van het Darwinjaar veel (felle) discussie losgekomen over de vraag of God in zes dagen de wereld geschapen heeft en over de vraag of je het geloof in de Bijbel kunt combineren met de evolutietheorie. In dat verband is het extra interessant wat Ouweneel hierover schrijft.

 

Felheid van de discussie

Maar eerst iets over de vraag of al die ophef wel terecht is. Er zijn toch veel punten waar christenen over verschillen? Waarom zou dat ook niet kunnen over de uitleg van de eerste hoofdstukken van Genesis? Waarom zoveel felheid? Naar mijn mening komt dat omdat er twee soorten verschillen zijn… Lees de rest van het artikel verder op de site van Mediagroep In Genesis.